Jakość i bezpieczeństwo opakowania żywności i suplementów

11 mar 2025 - 12 mar 2025

W programie m.in:

  • Opakowania dla suplementów diety
  • Zastosowanie metody GC-IMS w badaniach barierowości opakowań
  • Wymogi dla etykiety produktu i specyfikacji opakowania
  • Wymagania i uwarunkowania dla etykiet w Gospodarce Obiegu Zamkniętego
  • Jak przygotować firmę na nadchodzącą rewolucję zmian w zakresie opakowań – PPWR – 7 kluczowych zmian dla opakowań na nadchodzące lata
  • Nowe regulacje i nowe obowiązki i ryzyka dla operatora żywności w kontekście opakowań
  • Postęp w materiałach opakowaniowych, nowe funkcje i materiały
  • Perspektywa regulacyjna ROP w branży spożywczej
  • Perspektywa technologiczna branży spożywczej i opakowaniowej w obliczu rewolucji opakowaniowej
  • Rewolucja opakowania nie tylko z perspektywy PPWR – krok po kroku
  • Opakowania z perspektywy managera ds. zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności
  • Nowa perspektywa prawna odpowiedzialności producenta i dystrybutora żywności – nowe regulacje prawne
  • Zgodność materiałów opakowaniowych z wymogami systemów bezpieczeństwa żywności i standardów (GFSI)
  • Etykieta produktu – Szansa marketingowa, ale również wyzwanie prawne
  • Ślad węglowy i analiza cyklu życia opakowań do żywności – od czego zacząć? (Warsztat
  • Design & comply. Projektowanie opakowań w świetle zmieniających się przepisów: PPWR i SUP
  • Recykling opakowań – regulacje, badania, deklaracja zgodności (Warsztat)

odwiedź stronę