Jakość i bezpieczeństwo opakowania żywności i suplementów
11 mar 2025 - 12 mar 2025
W programie m.in:
- Opakowania dla suplementów diety
- Zastosowanie metody GC-IMS w badaniach barierowości opakowań
- Wymogi dla etykiety produktu i specyfikacji opakowania
- Wymagania i uwarunkowania dla etykiet w Gospodarce Obiegu Zamkniętego
- Jak przygotować firmę na nadchodzącą rewolucję zmian w zakresie opakowań – PPWR – 7 kluczowych zmian dla opakowań na nadchodzące lata
- Nowe regulacje i nowe obowiązki i ryzyka dla operatora żywności w kontekście opakowań
- Postęp w materiałach opakowaniowych, nowe funkcje i materiały
- Perspektywa regulacyjna ROP w branży spożywczej
- Perspektywa technologiczna branży spożywczej i opakowaniowej w obliczu rewolucji opakowaniowej
- Rewolucja opakowania nie tylko z perspektywy PPWR – krok po kroku
- Opakowania z perspektywy managera ds. zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności
- Nowa perspektywa prawna odpowiedzialności producenta i dystrybutora żywności – nowe regulacje prawne
- Zgodność materiałów opakowaniowych z wymogami systemów bezpieczeństwa żywności i standardów (GFSI)
- Etykieta produktu – Szansa marketingowa, ale również wyzwanie prawne
- Ślad węglowy i analiza cyklu życia opakowań do żywności – od czego zacząć? (Warsztat
- Design & comply. Projektowanie opakowań w świetle zmieniających się przepisów: PPWR i SUP
- Recykling opakowań – regulacje, badania, deklaracja zgodności (Warsztat)